Spullen die naar Oekraïne gaan Spullen afgeven kan aan de Kleinemeersterstraat 107 in Sappemeer. Daar is de Stichting Oekraïners in Nederland actief met het verzamelen van spullen. Zij brengen de spullen naar Oekraïne.
Waar kun je kleding doneren voor Oekraïne?
Kleding- en textielinzameling voor Oekraïense vluchtelingen Kledinginzameling Gemeente Heemstede 19 maart 2022, 06:30 HEEMSTEDE Volgende week zullen de eerste vluchtelingen in het voormalig politiebureau in Heemstede worden opgevangen. WIJHeemstede vraagt kleding, textiel en andere spullen te doneren. KLEDING EN TEXTIEL Alle kleding en textiel die heel, schoon gestreken en gevouwen is, kunnen inwoners doneren.
- Het gaat om jassen, schoenen, overige kleding en beddengoed.
- Iedere woensdag en vrijdag kan de kleding en textiel ingeleverd worden op de tweede verdieping van Plein1.
- Er staan dozen klaar waar de spullen direct in gesorteerd worden.
- Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen.
- SPULLEN Voor de inrichting en opvang van de vluchtelingen is de organisatie op zoek naar verschillende spullen.
Dit varieert van grote huisraad als (klap)stoelen, (klap)tafels, eenpersoonsbedden en matrassen, kastjes, koelkasten tot klein huisraad. Zoals beddengoed, pannen (inductie-elektrisch koken), kleding en speelgoed. Let wel dat deze spullen veilig, schoon en netjes ingeleverd moeten worden.Dit kan bij de Snuffelmug en Plein1.
- Er zijn hier speciale dagen en tijden voor ingericht.
- INLEVEREN Bij de Snuffelmug kan groot huisraad afgeleverd worden, zoals bedden, (klap)stoelen, koelkasten, bestek, pannen, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
- Bij Plein1 kan klein huisraad gebracht worden afleveren, zoals beddengoed, kleding, speelgoed, op elke woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Voor vragen over het doneren van spullen, stuur een e-mail naar,
Hoe kleding inleveren Leger des Heils?
Op deze pagina vind je veelgestelde vragen die wij krijgen. Hopelijk vind je hier alle antwoorden op jouw vragen aan ons. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Haalt Leger des Heils ReShare ook kleding en textiel op bij mij aan huis? Op mijn adres vind ik geen mogelijkheid om een ophaalafspraak te maken, kunnen jullie echt niet langs komen? Waar kan ik mijn kleding en textiel doneren aan Leger des Heils ReShare? Kijk op onze containerlocator voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt.
In onze eigen de ReShare Stores kan je tijdens openingstijden ook altijd kleding inleveren. Waarom is er bij mij in de buurt geen inleverpunt van Leger des Heils ReShare? De inzameling met textielcontainers op straat wordt door uw gemeente gegund aan een bepaald inzamelpartij. Soms zijn wij dat, en soms is dat een andere inzamelaar.
In dat laatste geval hebben wij dus geen textielcontainers op straat staan. In sommige gevallen hebben wij dan wel een eigen locatie, zoals een ReShare Store, waar we kledingdonaties kunnen ontvangen. Helaas hebben we die niet in elke woonplaats in Nederland.
- Wat voor kleding en textiel mag ik bij Leger des Heils ReShare inleveren? Voor een goede verwerking van ingeleverde tweedehands kleding en textiel is het van groot belang dat je weet wat Leger des Heils ReShare wel en niet kan verwerken.
- Het scheelt ons heel veel tijd en geld wanneer je daar rekening mee houdt! Dit helpt ons enorm om ons werk goed te doen.
Lees hier wat wel/niet in onze textielcontainers thuishoort. Wat kan ik doen als er kledingzakken naast de containers van Leger des Heils Reshare staan? Wij stellen het enorm op prijs als je wilt kijken of de zakken nog in de kledingcontainer passen. Zit de container vol? Dan kan je de volle kledingcontainer hier melden.
- Wij zullen ons best doen om zo snel mogelijk de kledingcontainer te (laten) legen.
- Ijk hier voor een andere locatie om jouw kleding te doneren.
- Waar vind ik de ReShare Stores? Een overzicht van al onze ReShare Stores vind je hier,
- Waarom zamelt Leger des Heils ReShare gebruikte kleding en textiel in? Inzameling van kleding en textiel is voor onze organisatie een middel om bij te dragen aan een betere wereld: zorg voor mens én milieu.
Door middel van kleding- en textielinzameling dragen we bij aan:
Een beter milieu : door hergebruik van tweedehands kleding en – textiel besparen we water en CO2-uitstoot omdat er geen nieuwe kleding en textiel wordt geproduceerd. Zo werken we aan een duurzamere wereld en het circulair maken van de textielketen. We helpen mensen: kleding is immers een primaire levensbehoefte. Arbeidsre-integratie : In ons verwerkingsproces creëren we sociale werkgelegenheid, bijvoorbeeld in de inzameling, sortering en in de ReShare Stores.
Wat gebeurt er met de ingezamelde kleding en textiel van Leger des Heils ReShare? Alle ingezamelde kleding en textiel wordt verwerkt op een van onze sorteerlocaties; wij sorteren daar op diverse categorieën en zoeken er de beste nieuwe bestemming voor.
Dit is grofweg te verdelen in 4 stromen: we geven het weg voor noodhulp, we verkopen het voor sociale prijzen in onze eigen ReShare Stores, we verkopen het door aan partnersorteerders en, wanneer het niet herdraagbaar is, recyclen we het in samenwerking met diverse innovatieve partners of onderzoeken we nieuwe manieren voor de producten waarvoor er nog geen recycle oplossing is.
De opbrengst die wij uit de textielinzameling en -hergebruik halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
- Lees hier meer over de bestemming van tweedehands textiel.
- Wat doet Leger des Heils ReShare met de opbrengsten van de kleding- en textielinzameling en verkoop? De opbrengst die wij uit de textielinzameling en -hergebruik halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
Ik heb per ongeluk iets in de kledingcontainer van het Leger des Heils Reshare gegooid, kan ik het nog terugkrijgen? Je kan ons mailen over het incident. Wij controleren dan of de betreffende container al is geledigd. Zo ja: dan is de donatie helaas niet meer terug te halen.
- Zo nee: dan gelden de volgende regels.a.
- Indien het gaat om kleding of textiel is het helaas niet mogelijk om dit terug te halen.b.
- Indien het om een telefoon, paspoort, autosleutels of andere waardevolle spullen gaat, zullen wij proberen de donatie terug te halen.
- Hiervoor rekenen wij een bijdrage aan onkosten van €35 voor het op straat legen van de containers.
Je kan dan ter plekke zoeken naar het verloren item en handmatig de zakken weer terug in de container doen. Dit kost veel tijd en dus geld. Daarnaast kan de kleding nat/vies worden doordat het op de grond terecht komt, daar kunnen ook weer extra kosten uit voortkomen doordat de kwaliteit van de kleding aangetast wordt.c.
- Indien hetgeen wat je terug wilt halen toch niet in de container blijkt te zitten bij het leeghalen van de container brengen wij €75 in rekening.
- LET OP! De genoemde bedragen worden altijd in rekening gebracht.
- Ga je hiermee akkoord? Geef dit dan expliciet aan via het contactformulier en vermeld daarbij wat je precies terug wilt hebben, wanneer de verkeerde donatie is gedaan, op welke locatie dit is gedaan en uw NAW-gegevens.
Wij doen ons best, maar vragen ook jouw begrip dat het helaas niet altijd mogelijk is.
Wie kan ik blij maken met kleding?
8. Kinder- en babyspullen – Als je de kinder- en babyspullen van je kinderen in goede staat verkeren kun je ze verkopen. Wil je dat niet of heeft niemand in je omgeving deze spullen nodig, zijn er andere opties waarmee je een heleboel kinderen en baby’s blij kunt maken.
– Leger des Heils Reshare heeft verschillende inzamelpunten voor kleding waar je ook kinder- en babykleding kunt inleveren. De kleertjes worden daarna aan gezinnen in nood gegeven. – Stichting babyspullen zamelt allerlei nieuwe en gebruikte babyspullen in om babystartpakketten te maken. Deze pakketten worden aan aanstaande ouders verstrekt die het financieel moeilijk hebben.
– Stichting Lotje helpt kinderen in schrijnende situaties met onder andere kleren en andere goederen uit de ‘Kast van Lotje’. – Kringloopwinkel is ook een mooie plek om je kinderkleding en babyspullen naar toe te brengen.
Wat te doen met 2e hands kleding?
Jaarlijks wordt er in Nederland 305 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand; dat zijn meer dan 12.500 vrachtwagens vol. Zonde! Want we kunnen nog heel veel doen met jouw oude kleding en textiel. Tweedehands kleding en textiel doneren? Doe kan bij ons: Leger des Heils ReShare.
Wij zamelen tweedehands, of gebruikte, kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen en milieu kunnen helpen. Dus als jij jouw kledingkast opruimt, doneer dan jouw kleding aan Leger des Heils ReShare bij een van onze kleding- en textielcontainers of in onze ReShare Stores. In sommige plaatsen in Nederland kunnen we jouw oude kleding zelfs bij jou thuis ophalen.
De kleding en textiel die jij aan ons doneert, geven wij een mooie nieuwe bestemming. We geven het bijvoorbeeld weg bij nood en verkopen het in onze eigen tweedehands – en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores. Inleveren Je kan op veel plekken in Nederland jouw tweedehands kleding aan ons doneren, bijvoorbeeld bij onze ReShare Stores of in een van onze textielcontainers.
Wat gebeurt er met de kleding uit de kledingcontainer?
Stop je zak met kleding in de bak – Natuurlijk gooi je je oude kleren en schoenen niet bij het restafval. Je brengt ze gewoon naar de textielbak (of kledingcontainer). Je mag daar vrijwel alle kleren en schoenen in stoppen, ook als ze gescheurd of versleten zijn.
Er zijn maar enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als ze grote onuitwasbare vet- en olievlekken hebben. Er mag trouwens meer in de textielbak dan alleen kleren en schoenen. Bij twijfel kun je het altijd checken in de Afvalscheidingswijzer, Knuffels, gordijnen en beddengoed zijn bijvoorbeeld eveneens welkom.
Spullen die nog goed zijn, gaan naar kringloopwinkels of Oost-Europa, Afrika en Azië. De rest wordt grotendeels gerecycled, onder meer tot isolatie- en vulmateriaal. Bovendien zijn van steeds meer vezels nieuwe kleren te maken, al gebeurt dit nog maar heel weinig.
Waar kan ik kleding deponeren?
Waar kan ik de kleding inleveren? – In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt herbruikbare spullen ook naar de kringloopwinkel brengen. Sommige goede doelen zamelen oude kleding huis-aan-huis in.
Waar kan ik dekens inleveren voor Oekraïne?
Hier in Rotterdam kun je nog spullen doneren aan Oekraïne Rotterdammers kunnen op verschillende manieren de Oekraïense bevolking steunen. In de stad zijn er verschillende organisaties die humanitaire hulp en goederen inzamelen. Zo kan je bij op de Ludolf de Jonghstraat 19 in Ommoord jouw spullen doneren.
- Ook de kan nog hulp gebruiken van de Rotterdammers.
- Zo staat de organisatie Oekraïense Gemeenschap in Nederland op de Doklaan 21 in Charlois klaar voor het inleveren van dekens, kussens, slaapzakken, medicijnen, verwarming attributen, volwassen- en kinderkleding, luiers voor jong en oud en financiële donaties.
Skaten voor Oekraïne Skaten, muziek en kunst voor het goede doel staan zondag 24 april centraal tijdens het evenement bij Weelde in Nieuw-Mathenesse. Tijdens wordt er geld opgehaald voor Oekraïne. Skatewedstrijden, demo’s en het vrijskaten vinden plaats in het Poolcafé.
- Een hapje eten en drinken kun je op het terras met livemuziek.
- Ook vindt er een veiling plaats met schilderijen, foto’s en kunst van Rotterdamse kunstenaars en zal er een markt zijn waar er gedoneerde spullen en kleding gekocht kan worden.
- Opvang Oekraïners De gemeente Rotterdam vangt verder ook vluchtelingen op uit Oekraïne.
De gemeente schrijft nu niet op zoek te zijn naar kleding of andere spullen voor hen. Wie benieuwd is en meer wil doen kan terecht op deze website van de, Eerder keken we al hoe er bij Showroom Mama spullen werden ingezameld. : Hier in Rotterdam kun je nog spullen doneren aan Oekraïne
Kan ik nog doneren voor Oekraïne?
Geven kan nog steeds Jouw gift zorgt ervoor dat meer mensen uit Oekraïne geholpen kunnen worden. Geven kan tot 31 maart 2023 via het online donatieformulier, of door een overmaking op IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55 t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag onder vermelding van ‘ Oekraïne ‘.
Is kleding doneren goed?
Conclusie: Kleding doneren voor een goed doel – In de kledingkasten van Nederlanders is vaak veel kleding aanwezig, die niet meer of bijna niet meer wordt gedragen. Deze kleding kan echter mensen in nood helpen wanneer ze worden gedoneerd. Daarom is het goed om jouw kleding een tweede leven te geven door deze aan een organisatie te doneren, die kleding inzamelt.
Waar krijg je geld voor je oude kleding?
Geld voor oude kleding bij Cash4YourFashion Heb jij kledingstukken, schoenen of tassen in je kast die je niet meer draagt, maar dat je het eigenlijk te zonde vindt om weg te gooien? Bij de website Cash4YourFashion.nl kun je letterlijk cash vangen voor jouw kleding die je niet meer draagt.
Oude kleding, schoenen en tassen kun je nu een tweede leven geven via Cash4YourFashion. Consumenten kunnen hun spullen in een doos of vuilniszak stoppen en naar de inzameldepots van Cash4YourFashion brengen. Voor elke kilo krijg je 0,65 euro. Depots De inzameldepots zijn op het moment te vinden in Apeldoorn, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Vianen en Zeist.
Cash4YourFashion is bezig met het creëren van meer depots verspreidt door het hele land. Bij de depots wordt de vergoeding overgemaakt op de rekening van de consument. In goede staat De kleding, schoenen en tassen die consumenten willen inleveren moeten wel in goede staat zijn.
Wat mag er in de kleding container?
Kledingcontainer Leger des Heils ReShare, wat mag er in? In de kledingcontainers van Leger des Heils ReShare is in principe alle tweedehands (en nieuwe) kleding en textiel welkom. Het hoeft niet per se mooi of ‘zo goed als nieuw’ te zijn. Wat niet herdraagbaar is, kunnen wij hergebruiken op een andere manier. Het is heel fijn als je de kleding en textiel schoon en in een afgesloten zak in een kledingcontainer doneert (of laat ophalen), op die manier bescherm je jouw donatie tegen vervuiling en nattigheid. In principe mag alle schone en droge tweedehands (en nieuwe) textiel bij ons worden ingeleverd. Denk hierbij aan:
Kleding Huishoudelijk textiel, zoals handdoeken, theedoeken, washandjes, etc. Schoenen (per paar gebonden) Sokken (per paar) Accessoires, zoals hoeden, riemen, tassen, etc. Zachte knuffels
Textielcontainers zijn geen afvalcontainers! Tijdens het sorteerproces komt er helaas alsnog vaak onbruikbaar textiel tevoorschijn, of zelfs afval of andere spullen die wij als textielinzamelaar niet kunnen gebruiken. Wat wij niet kunnen gebruiken:
Sterk bevuilde textiel, bijvoorbeeld met verf- en olievlekken Nat textiel Vloerbedekking Snijafval (kleine lappen stof) Dekbedden Kussens Hard speelgoed Boeken en ander huiswaar Afval
: Kledingcontainer Leger des Heils ReShare, wat mag er in?
Waar kan ik mijn spullen brengen?
Waar kan ik mijn spullen inleveren? Spullen inleveren kan bij de meeste kringloopwinkels. Elke kringloop heeft zijn eigen methode om gebruikte spullen in te zamelen. Kringloopwinkels kunnen voor de inname van spullen andere tijden hanteren dan de openingstijden van de winkel zelf.
Wat mag je naar de kringloopwinkel brengen?
Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen : –
- – omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
- – ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
- – ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten
- Opgelet :
– Sommige Kringwinkels kunnen extra spullen weigeren. Lees aandachtig de informatie van Kringwinkel in je buurt.- Bij gratis ophaling, vragen we dat alle goederen op het gelijkvloers klaar staan en dat grote stukken (wandkasten, bedden,,) gedemonteerd zijn.
- De Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen, De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig dan hoort het thuis in het containerpark. Bij twijfel: stel jezelf de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen/willen gebruiken?” of contacteer De Kringwinkel in je buurt.
- Elektro en fietsen mag je echter altijd brengen, Ook als ze beschadigd of in slechte staat zijn. Als inzamelpunten voor Recupel zorgen de meeste winkels ervoor dat alle afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een fietsatelier waar fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers er een vak leren.
- Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen :
– omdat het mogelijks onveilig of ongezond is bv. wapens, voertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum – ter bescherming van bepaalde diersoorten bv.
Waar kan ik kleding inleveren voor Oekraïne Limburg?
Spullen ingezameld voor vluchtelingen Oekraïne Vanuit verschillende hoeken in de samenleving bestaat de behoefte om iets te doen voor de burgers in Oekraïne. Zo ontstond er de afgelopen dagen een initiatief om geld te doneren, waarvan goederen gekocht kunnen worden voor vluchtelingen. : Spullen ingezameld voor vluchtelingen Oekraïne
Waar kan ik kleding inleveren voor Oekraïne Amsterdam?
Russisch-Orthodoxe parochie (Lijnbaansgracht 47, Centrum) Dat is deze week dagelijks mogelijk tussen 17.00–19.00 uur en volgende week tussen 18.30–21.00 uur. De spullen worden vervolgens door vrijwilligers aan de Oekraïense grens afgeleverd.
Waar hebben Oekraïense vluchtelingen behoefte aan?
Aandacht voor gelijkheid, veiligheid en acceptatie bij vluchtelingopvang – Afgelopen woensdagavond opende het kabinet een informatiepunt waar gemeenten terechtkunnen met vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen en vanaf afgelopen donderdag kunnen ook grote instellingen daar terecht.
- ‘Terecht gaat de eerste aandacht uit naar de basisbehoeften zoals onderdak, zorg en onderwijs.
- Dat is immers waar vluchtelingen nu behoefte aan hebben en waarvoor gemeenten voor aan de lat staan’, zegt Movisie-onderzoeker Amma Asante.
- ‘Na verloop van tijd, als het verblijf van de vluchtelingen voortduurt, is het ook van belang om aandacht te besteden aan de manier waarop zij zo goed mogelijk aansluiting vinden bij en kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving.’ Denk hierbij aan taal, (vrijwilligers) werk maar ook thema’s als gelijkheid, veiligheid en acceptatie van vrouwen en van lhbti+ mensen.
‘Je draai vinden in een nieuwe samenleving, met name als dit vanuit een gedwongen situatie is waarbij je hebt moeten vluchten, gaat niet over rozen. Daarbij is veel inzet en expertise nodig van beide kanten, zowel van de nieuwkomers, als van de ontvangende samenleving.
- En we moeten oog hebben voor verschillen in culturele en religieuze opvattingen en praktijken en die kunnen leiden tot problemen aan beide kanten’, vertelt Asante.
- Sinds 2018 vormt Movisie samen met het Consortium Zelfbeschikking de Alliantie Verandering van Binnenuit.
- ‘Zoals de naam het zegt; we doen het ‘van boven af’ maar van ‘binnenuit’.
Er is expertise ontwikkeld waar gemeenten en maatschappelijke organisaties gebruik van kunnen maken bij beleidsontwikkeling, de opvang en begeleiding van nieuwkomers in de Nederlandse samenleving. We richten ons vooral op de groepen die op afstand van de samenleving staan, moeilijk te bereiken zijn en conservatief zijn in hun gedachtegoed’, vertelt Asante.
- Zo maakten in de afgelopen jaren getrainde gespreksleiders het onderwerp lhbti+ bespreekbaar met 700 bijeenkomsten in buurthuizen, gebedscentra en jongerencentra door het hele land.
- ‘Bij deze gesprekken proberen we aan te sluiten bij normen en waarden die in de gemeenschappen belangrijk zijn.
- Zo verlaag je de drempel om erover in gesprek te gaan.
Bij vluchtelingen koppelen we lhbti+ acceptatie bijvoorbeeld aan mensenrechten, in een moskee steken we in op naastenliefde.’ De bijeenkomsten bieden deelnemers de mogelijkheid om op basis van gelijkwaardigheid met elkaar te praten en gezamenlijk op zoek te gaan naar oplossingen die het samenleven bevorderen.
Wat hebben Oekraïense vluchtelingen nodig?
Wat is belangrijk rond psychische gezondheid en het versterken van de veerkracht? – Voor de (mentale) gezondheid van vluchtelingen zijn basisbehoeften van belang: veiligheid, opvang, voedsel, en contact met familie en vrienden. Voor mensen die Oekraïners in huis nemen, is het belangrijk te zorgen dat er voldoende privacy is, maar ook dat de vluchtelingen iets te doen hebben.
- Ook sport, ontmoeting of activiteiten die hen het gevoel geven ‘nuttig’ te zijn, helpen om wat minder te piekeren en d zorgen even naar de achtergrond te brengen.
- Lang niet alle vluchtelingen hebben direct psychische hulp nodig na traumatische ervaringen.
- Maar veel mensen hebben natuurlijk wél te maken met veel stress en zorgen.
Zij lopen een verhoogd risico om klachten te krijgen, zoals angst, depressie, slecht slapen. Om dit risico niet verder te vergroten is een aantal zaken van belang:
- Snelle, goede en veilige opvang. Liefst in kleinschalige opvang waar mensen tot rust kunnen komen en waar zij snel duidelijkheid krijgen over waar ze gaan wonen en waar ze terecht kunnen bij vragen of hulp.
- Vroege signalering van psychische klachten. Voor vrijwilligers, vrienden, professionals die werken met deze vluchtelingen is het belangrijk dat zij weten hoe zij eerste klachten kunnen signaleren en hoe ze kunnen spreken hierover. Belangrijk is dat ze níet zelf in de rol van hulpverlener stappen als ze dat niet zijn, maar wel het gesprek kunnen aangaan. Lees hiervoor Geef ons de tijd en gebruik de Protect vragen,
- Versterken van de veerkracht van mensen bijvoorbeeld door te helpen bij het vergroten van hun sociale netwerk, activiteiten die iemand prettig vind, zelfhulp bij stress.
Meer info, klik hier. Als je stress hebt, veel denkt en slecht slaapt – Oekraïens Folder in Oekraïense taal voor vluchtelingen. Over psychische klachten, gericht op zelfhulp.
Als je stress hebt, veel denkt en slecht slaapt – Russisch Folder in het Russisch voor vluchtelingen. Over psychische klachten, gericht op zelfhulp.
Geef ons de tijd Begeleiding van vluchtelingen met oog voor psychische gezondheid. Ook voor vrijwilligers en opvanggezinnen.
Protect vragen Ondersteunt vrijwilligers bij het stellen van de juiste vragen over psychische gezondheid. Startpunt voor gesprek, voor vroege signalering en doorverwijzing bij klachten.
Beeldverhaal trauma’s Deze beeldverhalen over trauma’s zijn beschikbaar in het Oekraïens en Russisch, Met de beeldverhalen kunnen zorgprofessionals trauma en depressie laagdrempelig bespreken met kinderen, jongeren en hun ouders.
Beeldverhaal depressies Deze beeldverhalen over depressie zijn beschikbaar in het Oekraïens en Russisch, Met de beeldverhalen kunnen zorgprofessionals trauma en depressie laagdrempelig bespreken met kinderen, jongeren en hun ouders.