Henna Henna verf is anders dan reguliere verf. Het blijft niet alleen op de haren, maar ook op de huid zitten, het geeft als ware een schaduweffect. De wenkbrauwen lijken hierdoor voller en strakker. Bij Henna wordt er geen gebruik gemaakt van ammoniak en oxidant.
Hoe lang blijft henna op je hand?
Goed verzorgde henna blijft 10 dagen tot zelfs 3 weken zichtbaar. Onverzorgde henna blijft maar half zo lang goed.
Hoe krijg je henna snel weg?
Henna after care instructies – Het aanbrengen van hennaversiering is je gelukt! Super. Nu is het zaak om zo goed mogelijk voor je hennaversiering te zorgen. Op die manier heb je er het meeste plezier van. Hand of Fatima henna fix Wanneer je de hennapasta hebt opgebracht, duurt het ongeveer 20 à 30 minuten voordat de versiering is gedroogd.
- Dan is het tijd om de henna fix aan te brengen.
- Giet de Hand of Fatima henna fix in een klein kommetje en dep er een watje in.
- Vervolgens dep je met dit watje op de hennaversiering, let wel op dat je het watje een beetje uitknijpt, want het is niet de bedoeling dat de hele versiering gaat druipen 😉 Herhaal deze behandeling 2 tot 3 keer, telkens nadat de versiering weer droog is.
Laat de hennaversiering zo lang als mogelijk zitten. Wij adviseren minimaal 4 uur, maar je kunt er ook mee gaan slapen. Dek dan de hele hand af met watjes en doe er een plastic handschoentje (zoals die op een tankstation) overheen of omwikkel met huishoudfolie.
Welterusten 😉 Welke kleur wordt de Henna versiering uiteindelijk op de huid? Wanneer de hennapasta net op de huid wordt aangebracht ziet het er vaak groen/bruin uit. Zodra dit opgedroogd is, ziet het er bijna zwart uit. Onder het hard geworden hennapasta-korstje trekt nu de kleurstof in de huid. Hoe langer de hennapasta op de huid blijft zitten, hoe beter de kleurstof kan intrekken, hoe donkerder het uiteindelijke kleurresultaat zal worden.
Wanneer de hennapasta wordt verwijderd, is nog niet direct het uiteindelijke kleurresultaat te zien. Het duurt nog maximaal 3 dagen voordat de hennaversiering haar uiteindelijke kleurdiepte heeft bereikt. Op de foto`s hieronder kun je zien hoe de hennakleur zich in de huid ontwikkelt afhankelijk van de duur van het intrekken.
Let op: Deze hennaversieringen zijn gemaakt met hennapasta gemaakt van hennapoeder uit onze Webshop, Indien je aan de slag gaat met ander hennapoeder kunnen wij je dit kleurresultaat niet garanderen. Om de hennapasta van de huid te verwijderen doe je het volgende: met de zijkant van een lepel schraap je de hennapasta eraf, vervolgens druppel je wat olie (olijf-, zonnebloem- of babyolie) over je handen.
Met watjes wrijf je de huid voorzichtig helemaal schoon. De komende twaalf uur mag de hennaversiering niet in contact komen met water. Je zult zien, de eerste dag kleurt de hennaversiering knal oranje, maar na 48 uur zal de kleur al een mooie mahoniebruine tint hebben.
Hoe slapen met henna?
Hennapasta maken om het haar te verven Het maken van een goede hennapasta voor het haar is een gevoelskwestie en is voor iedereen anders. De hieronder beschreven methode is de basis. Je kunt daarna altijd experimenteren door verschillende ingrediënten toe te voegen.
- Zorg ervoor dat de pasta stevig is, dus als je de kom waarin je het maakt op zijn kop houdt, de pasta op zijn plaats blijft.
- Dit is een goede test zodat de hennapasta ook stevig op het hoofd blijft zitten en niet gaat druipen Basis recept voor hennapasta voor het haar Benodigdheden: Hand of Fatima Amira hennapoeder of Jamila hennapoeder een glazen of keramieken schaal, plastic huishoudfolie, plastic (siliconen) of houten spatel/lepel, plastic handschoenen en “oude” handdoek.
Meng de hennapoeder met lauwwarm water of met afgekoelde (zwarte) thee tot de pasta op aardappelpureedikte is. Gebruik altijd een keramieken of glazen schaal en roer met een plastic of houten lepel/spatel. (Let op: het materiaal kan blijvend kleur krijgen).
Dek de hennapasta luchtdicht af met plastic huishoudfolie en laat een aantal uren of een nacht trekken onder een handdoek (lichtdicht). Roer vlak voor gebruik de pasta nog even door (doe dit altijd met een plastic of houten spatel/lepel; met metaal kan de hennapasta gaan oxideren), voeg eventueel nog een klein scheutje water toe om het ietsje smeuïger te maken en dan is je hennapasta klaar voor gebruik.
Andere ingrediënten / Marokkaanse variaties: ♥ Vervang zwarte thee door citroensap voor een vurig effect, vooral bij zeer donker haar is dit een tip ♥ Vervang de zwarte thee door rozenwater voor extra weldaad voor het haar ♥ Voeg geraspte walnootschil toe voor een donkerder resultaat ♥ Voeg een theelepeltje argan olie toe voor een extra verzorgend effect Hennapasta in de refillbag Schep de hennapasta in de refillbag, duw/knijp de hennapasta zo ver als mogelijk in de punt van de refillbag, bovenkant dichtknopen met elastiekje en het puntje afknippen.
Zorg dat het haar schoongewassen is en handdoekdroog. Trek plastic handschoentjes aan. Je bent klaar voor het opbrengen van de hennapasta. Werk pluk voor pluk vanaf de kruin naar de punten en van voor naar achter. Kneed het haar tenslotte in een bolletje op het hoofd en omwikkel met plastic huishoudfolie.
En eventueel nog een (oude) handdoek. Hennapasta laten intrekken in het haar Voor een optimaal resultaat minimaal 4 – 6 uur laten intrekken. Voor een lichter resultaat kun je 2 à 4 uur aanhouden. Je kunt met de hennapasta in het haar een nachtje slapen (extra handdoek gebruiken tegen vlekken op het kussen), zeker als je eigen haar donker is, is dit aan te raden.
Let op: gebruik nooit aluminiumfolie. (Metalen hebben een negatief effect op kleurpigmenten). Hennapasta uitspoelen met water en shampoo en behandelen zoals je gewend bent. Hoe bewaar je klaargemaakte Hennapasta? Hennapasta die over is, kun je gerust in de refillbag invriezen. Op deze manier blijft de hennapasta zijn kleurkracht behouden en kun je het voor een volgende keer direct gebruiken (ontdooitijd ca.
half uur tot uur). Eenmaal uit de vriezer kan het niet opnieuw ingevroren worden. Wij wensen je veel succes met het kleuren van je haar !
Kan je douchen met henna tattoo?
Op zoek naar originaliteit? Met henna-tatoeages kan je gedurende een korte tijd het ontwerp van je keuze dragen. Ze zijn altijd een succes bij alle soorten evenementen (vrijgezellenfeest, verlovingsfeest, festival, themafeest, enz.). Wat is Henna Tattoo? Henna Tattoo, ook bekend als Mehndi, is een elegante en natuurlijke methode voor lichaamsversiering die in verschillende culturen en tradities over de hele wereld wordt toegepast. In ons centrum gebruiken we extract van Genipa americana – ook bekend als jagua – om onze tijdelijke tatoeages te maken. Jagua komt uit Zuid-Amerika en werd pas zeer recent in Europa geïntroduceerd bij henna tattoo-artiesten. De ontwerpen gemaakt met jagua hebben een blauwe, zwarte kleur en zien eruit als echte tatoeages, terwijl henna-tatoeages roodbruin van kleur zijn.
- Jagua is een volledig natuurlijk product.
- Welke ontwerpen kan je kiezen? Onze schoonheidsspecialiste kan de volgende ontwerpen naar wens maken: bloem- en bladpatronen, op juwelen geïnspireerde ontwerpen, vlinders, paisley-patronen, mandala’s, rasters en lijnen, in elkaar grijpende geometrische vormen.
We hebben een boek met voorbeeldontwerpen en sjablonen die je tijdens kantooruren in de winkel kunt raadplegen. Je kunt natuurlijk ook met je eigen ontwerpen komen. Procedure na het aanbrengen van jagua gel. Nadat het jagua-ontwerp op de huid is aangebracht, is het belangrijk om de volgende procedure te volgen om het gewenste effect te bereiken:- nadat het jagua-ontwerp is aangebracht, wacht 30 minuten totdat het product is opgedroogd.
Ondertussen, wees voorzichtig om niets te smeren op je huid waar de jagua is gezet : jagua-gel kleurt de huid onmiddellijk bij aanraking. – Laat de gel 3-6 uur op je huid zitten. Vermijd elke activiteit waarbij je gaat zweten. Ga niet slapen met de gel op je huid om zeker te zijn dat je het ontwerp niet beschadigt.
– Wanneer je de jagua-gel zal verwijderen zal het hard en schilferig zijn. Je kunt de grote stukken voorzichtig met je vingers verwijderen en vervolgens warm water gebruiken om eventuele resten te verwijderen (pas op : spoelen en niet onderdompelen). Het is erg belangrijk om het gebied waar de tatoeage zit niet te schrobben of te krassen.
- Hierdoor zal het sneller vervagen, dus gebruik alleen je vingers en warm water om de gel te verwijderen in plaats van een luffa, washandje of borstel.
- Wacht 24-48 uur totdat het ontwerp volledig is ontwikkeld.
- Zelfs als je de hele 6 uur hebt gewacht met de jagua-gel erop, zal het ontwerp eerst vaag zijn: dit is normaal.
Schrob of trek niet aan je huid gedurende deze tijd. – Nadat je de gel hebt verwijderd, zal het goed hydrateren van je huid door veel water te drinken en een goede lotion aan te brengen de levensduur van je Jagua-tatoeage verlengen. We raden je aan om een lotion te gebruiken die sheabutter of cacaoboter bevat. Hoe zorg je voor je tijdelijke tattoo? – Voordat je gaat douchen, raden we je aan om een beetje olijf- of kokosolie op jouw ontwerp aan te brengen om zware blootstelling aan water te voorkomen. – Vermijd het weken van je verse jagua-tatoeage in een bad, zwembad, enz.
- Blootstelling aan het weken van de huid in water kan ervoor zorgen dat de jagua weggaat.
- Normaal douchen is prima.
- Vermijd het tatoeage-gebied te schrobben met een luffa, een borstel of iets dat je huid exfolieert.
- Je jagua-ontwerp vervaagt inderdaad net zo snel als je huid exfolieert.
- Duur van het effect: Als de jagua gel lang genoeg op de huid is gebleven, blijft de tattoo een tot twee weken zichtbaar.
Voorwaarden om een jagua-tattoo te laten aanbrengen: – Het te behandelen huidoppervlak mag geen recent genezen wonden of krassen vertonen. – Gebruik geen lotion of zonnebrandcrème binnen de 24 uur voordat je jagua aanbrengt. – We raden je aan om geen Jagua-tatoeage te laten zetten als je allergisch bent voor aardbeien, ananas, of ander tropisch fruit.
Hoe lang niet douchen na henna?
After Care – Het doel is natuurlijk om jouw prachtige wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi te houden. Hier deel ik nog een aantal tips om te zorgen dat je lang plezier hebt van je brows!
Houd je wenkbrauwen de eerste 48 uur na de behandeling droog, dat wil zeggen; geen douche, regen, sauna, stoombad, make up, reiniging etc.Het beste is om de eerste 48 uur de zon zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je toch in de zon gaan liggen, gebruik ook voor je wenkbrauwen een hoge beschermingsfactor (spf50+).Verzorg de wenkbrauwen met Castor olie voordat je gaat douchen. Henna en water gaan niet zo goed samen. Om langer plezier te kunnen hebben van je henna brows kunt je voor het douchen een druppeltje Castor olie op de wenkbrauwen aanbrengen. Hierdoor loopt het water langs de wenkbrauwen, zonder tussen de haartjes door te komen. Castor olie stimuleert ook de groei van je wenkbrauwhaartjes, win win! Deze Castor olie is verkrijgbaar in mijn salon. Het gebruik van andere oliën wordt afgeraden. Door het gebruik van andere oliën, kan de henna sneller vervagen.Na het wassen of douchen is het belangrijk om de wenkbrauwen droog te deppen i.p.v. te wrijven. Door het wrijven van de handdoek op de huid, worden er huidcellen verwijderd en dus ook de henna. Deppen dus! Gebruik geen scrub of peeling op of om je wenkbrauwen, hierdoor zal de henna sneller vervagen.
Kan je douchen met henna op je hand?
Douche voor je afspraak ;). Als de henna is aangebracht mag het niet in aanraking met water komen.
Is henna slecht voor je huid?
Henna tatoeages, toch niet zo onschuldig ? – Huidarts.com Verstuur per e-mail Henna tatoeages, toch niet zo onschuldig ? Een acute contact-allergisch reactie op de uit zich in jeuk, roodheid, zwellingen, blaasjes en soms grote pussende blaren bij de gedupeerde persoon. Soms kunnen deze reacties zo heftig zijn dat mensen hiervoor opgenomen dienen te worden. Voordat iemand een contactallergie voor een bepaalde stof ontwikkelt moet deze persoon eerst (meermalen) in aanraking komen met de stof.
- Deze gebeurtenis wordt “sensibilisatie” genoemd.
- Deze Nederlandse studie onderzocht bij welke groepen mensen een relevante sensibilisatie kan optreden voor de stof PPD.
- Hiervoor werd plaktesten uitgevoerd met deze stof bij een groep mensen in een testgroep en in een controlepopulatie.
- Er werd gekeken naar hoe vaak en hoe ernstig een sensibilisatie optrad en tevens onderzocht wat de bronnen waren van de sensibilisatie.
Resultaten werden vergeleken met die van eerdere studies uit Midden-Europese onderzoekscentra. PPD sensiblisatie kwam voor in 3,3% van de plaktest populatie en in 1,3% van de algehele populatie. Kappers hadden een 4,4 x zo grote kans te worden gesensibiliseerd door PPD, terwijl mensen met zwarte henna tatoeages een 2,3 x zo grote kans hebben op sensibilisatie.
Zwakkere reacties kwamen voor bij kappers en klanten. Personen met zwarte henna tatoeages toonden significant meer (tot extreem) sterke plaktest reacties na provocatie. Het vóórkomen van sensibilisatie in de plaktest- en de algehele populatie in Nederland bleek vergelijkbaar te zijn met de cijfers uit Midden-Europese centra.
Sensibilisatie voor PPD wordt eerder vaak toegeschreven aan haarverf. Deze studie laat echter zien aan dat personen die door zwarte henna tatoeages zijn gesensibiliseerd juist zeer ernstige huidreacties vertonen. De auteurs pleiten er zelfs voor om henna tatoeages op de markt te verbieden.
- Ernstige reactie op henna tatoeage met blaarvorming Henna tatoeages, toch niet zo onschuldig ? Henna tatoeages zijn aantrekkelijk voor (jonge) mensen omdat deze snel aan te brengen en tijdelijk zijn.
- Ook het aanbrengen ervan is aanzienlijk minder pijnlijk dan het inzetten van echte tatoeages,
- Henna tatoeages worden vooral door jongeren aangebracht tijdens verblijf in populaire vakantielanden, zoals in Spanje en Turkije.
In henna wordt echter kleurstoffen zoals PPD toegevoegd om de donkere kleur te versterken. Huidarts.com waarschuwt daarom jonge volwassenen voor de gevaren van een henna tatoeage. De hoeveelheid PPD in henna tatoeage kan dus leiden tot ernstige contact-allergische reacties van de huid.
Hoe duur is henna zetten?
Zeker bij henna brows zijn veel specialisten snel geneigd om te weinig te vragen. – In West-Europa ligt de prijs van een henna behandeling vaak tussen de 30 en 50 euro inclusief shapen, dat is gelijk aan zo’n 35 tot 60 dollar en 25 en 45 pond. Maar zeker bij het werken met Brow Henna zijn veel specialisten snel geneigd om te weinig te vragen.
- Omdat ze het nog moeten leren, of omdat ze zich verkijken op de tijd die ze eraan kwijt zijn.
- Maar henna brows zijn best intensief, dus daar moet wel voor betaald worden.
- Natuurlijk doe je er in het begin wat langer over, en dat bereken je nog niet door aan je klant.
- Maar een ervaren wenkbrauwspecialist doet er 35 tot 45 minuten over, inclusief shapen.
Stel, dat jij jouw gemiddelde uurprijs op €60 inclusief btw hebt gesteld, dan moet je er dus tussen de €35 en €45 voor vragen. En vraag jij voor gewoon verven, waar jij altijd 15 minuten voor uittrekt, €17,50, dan zouden henna brows inclusief shapen bij jou dus ruim €40 moeten kosten.
Kan je na henna heen verven?
Waar altijd extra op gelet moet worden na het kleuren met henna, is dat je niet zomaar met gewone haarverf er overheen kan kleuren. Als je met gewone haarverf (waar waterstof peroxide in zit) over henna heen verft, moet je zorgen dat er minimaal drie weken tussen zit.
Is henna gevaarlijk in de zon?
Veelgestelde vragen over Henna Brows – Wanneer zijn Henna Brows af te raden?
Bij een erg vette huid: de henna verdwijnt dan helaas snel van de huid Als je bijna geen wenkbrauwhaartjes hebt: ook dan verdwijnt de henna helaas snel van de huid. Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of de stof PPD (P-fenyleendiamine). Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage. Als je na de behandeling van plan bent om binnen 48 uur te gaan zonnen. Als je zwanger bent: mocht je een allergische reactie krijgen, dan kan de huisarts je geen medicatie geven.
Is de wenkbrauwhenna 100% natuurlijk? Nee. Wenkbrauwhenna is weliswaar een product op basis van natuurlijke Indiase henna, maar daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie tint te geven. En stoffen die ervoor zorgen dat je sneller een afdruk op de huid te krijgt.
Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid (denk aan de henna-versieringen die in veel Oosterse landen worden gebruikt). Daarnaast zou je dan een inwerktijd hebben van gemiddeld zo’n 12 uur. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommigen ook beweren! De henna is wel vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide.
Hoe weet ik of ik allergisch ben voor Brow Henna? Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of PPD (P -fenyleendiamine), raden we je Henna Brows sowieso af. PPD is een stof die ook in haarverf zit. In wenkbrauwhenna zit maar een zeer lage hoeveelheid van deze stof, maar tóch kan dit al nare huidklachten veroorzaken.
Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent, is ons advies om eerst een patch test te doen. Je kunt hier op afspraak voor langskomen. Het is ook mogelijk om een andere behandeling te boeken, zodat we tijdens deze behandeling een patch test voor henna kunnen doen. We brengen dan een heel klein beetje henna op de binnenzijde van je elleboog aan.
Krijg je binnen 48 uur geen reactie zoals roodheid, een branderig gevoel of jeuk? Dan kan de henna veilig worden gebruikt. Let wel op: een allergietest is géén garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof (een allergie kun je opbouwen).
Hoe lang blijft het resultaat? De henna houdt tot maximaal 14 dagen op de huid. Hoe lang precies, dat is van een aantal factoren afhankelijk. Op een vette huid verdwijnt het doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Als je je wenkbrauwen vaak wast, reinigingsproducten en/of crèmes gebruikt, vervaagt het ook sneller.
Hormonen, medicijngebruik, huidtype en de snelheid van huidvernieuwing hebben ook invloed op de duur van het resultaat, Daarnaast spelen de hoeveelheid eigen wenkbrauwhaartjes ook een rol: als je weinig haartjes hebt (al dan niet op bepaalde plekken) dan zal de henna sneller van je huid af zijn.
- Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus echt per persoon.
- Het is de eerste keer altijd uitproberen en afwachten hoelang het houdt.
- Henna blijft echter wel ca.6 weken op de haartjes, veel langer dus dan bij normale wenkbrauwverf! Ik wil graag een hele nieuwe wenkbrauwvorm, kan dat? Nee helaas.
- We kunnen je wenkbrauwen wel voller maken en kale plekjes opvullen, maar de henna pakt niet goed op huid waar geen haar zit.
Het pakt misschien voor 1 of 2 dagen, maar daarna is het er echt wel af. Kortom, je moet van jezelf dus wel wenkbrauwhaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen! Neemt niet weg dat vrouwen vaak een complete metamorfose ondergaan. Doordat de wenkbrauwen donkerder worden, de huid wordt mee gekleurd en de wenkbrauwen veel strakker ogen.
- En dat tot maximaal 14 dagen.
- Dan is de henna van de huid af, maar blijft nog wel een week of 6 op de haartjes.
- Mag ik zonnen of onder de zonnebank met henna wenkbrauwen? Dat mag, maar doe het niet in de eerste 48 uur na je behandeling: dit kan namelijk een allergie uitlokken! Wees je er ook van bewust dat door zon en zonnebank de kleur sneller van je wenkbrauwen zal doen vervagen.
Mag ik zwemmen met henna wenkbrauwen? Ja dat mag, maar wees hier wel voorzichtig mee. Chloor- en zout water hebben een oplichtend effect. Ga echter niet zwemmen binnen 24 uur nadat de henna is aangebracht. Je dient je wenkbrauwen namelijk 24 uur absoluut droog te houden!
Is henna uitwasbaar?
Henné Color Crème henna – € 12,50 Henné Color Crème Henna is een natuurlijke haarkleuring. De natuurlijke producten maken het haar gezond en glanzend.
Productinformatie Ingrediënten Voedingswaarde Gebruiksaanwijzing Beoordelingen (0)
Henné Color Crème Henna is een eenvoudig aan te brengen kleurcrème. Deze natuurlijke haarkleuring is uitwasbaar. Vaak blijft het 4 tot 6 wasbeurten zitten, maar bij voortdurend gebruik zal het haar langer gekleurd blijven. Deze crème wordt vaak in combinatie met de Henné poeder gebruikt om haaruitgroei simpel, makkelijk en snel bij te werken door de handige spuitflacon.
Als het product alleen voor uitgroei gebruikt wordt, zal de flacon best lang meegaan. Uiteraard kan de Henné Color Crème Henna ook voor het gehele kapsel gebruikt worden. Het is een eenvoudige manier van haarkleuren. Alle producten van deze henna haarkleuring zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en worden niet op dieren getest.
Henna is een natuurproduct en dus geen chemische haarverf. Henné color crème is niet geschikt voor de wenkbrauwen en andere lichaamsbeharingen uitsluitend van het kapsel. Een hennabehandeling pakt niet goed in combinatie met een chemische haarbehandeling.
Is henna afwasbaar?
Afwasbare versiering – Hennaversieringen zijn zeer gedetailleerd en verfijnd en kun je als een soort afwasbare tatoeage betitelen. Om die aan te brengen heb je een henna-pasta nodig om de versieringen mee te tekenen, een henna-applicator om de pasta mee aan te brengen en henna-fix voor de nabehandeling van de versiering en om ervoor te zorgen dat de kleur mooi is en blijft.
Hoe lang henna tattoo laten zitten?
Hoe lang blijft henna zitten? – De hennapasta moet minimaal 4 uur op de huid blijven zitten om de kleurstof goed in te laten trekken. Hoe langer de henna blijft zitten, hoe donkerder de kleur. Na het verwijderen van de hennapasta blijft er een roodoranje kleur achter.
Hoe lang moet henna intrekken?
Q: Hoe lang moet ik de henna laten intrekken voor het beste resultaat? – A: Wij adviseren om de henna 15 tot 20 minuten te laten intrekken, zodat de kleur goed aan de huid kan hechten. Ook heeft de henna dan de tijd om te ontwikkelen, zodat er een mooie bruine tint tevoorschijn komt.
Waarom blijft henna niet zitten?
Henna Brows – Henna Brows is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen.
Bij Henna Brows wordt allereerst de huid goed ontvet. Het is fijn als van te voren thuis de wenkbrauwen al gescrubd worden, zodat de dode huidcellen weg zijn. Dit zodat de henna mooi pakt op de huid. Dit blijft enkele dagen zitten op uw huid. Omdat u dagelijks dode huidcellen verliest zal de henna niet enorm lang op de huid blijven zitten.
De henna die we bij deze behandeling gebruiken is intenser en kan heel mooi donker kleuren indien u dat wenst. Ook voor blonde dames is dit een mooie behandeling, de henna heeft namelijk ook mooie lichte kleuren. Het varieert per persoon hoe lang de Henna verf blijft zitten, dit is ook afhankelijk van het reinigen.
Maar het kan tot 14 dagen op de huid blijven en tot 6 weken op de wenkbrauwhaartjes. De verf is volkomen veilig en beschikbaar in diverse tinten. Hoe ga je om met Henna Brows? 24-48 uur na de behandeling niet in contact komen met water. Het verschilt per persoon hoelang de henna op de huid blijft zitten, dit hangt af van je huid en hoeveel haartjes je hebt (hoe meer haar of hoe voller de wenkbrauw hoe langer de henna blijft zitten).
- Bij een vette huid blijft de Henna minder lang zitten.
- Vermijdt alles op de wenkbrauwen, denk hierbij aan: geen oliën, geen water, geen crèmes en niet te vaak reinigen op de wenkbrauwen.
- Doe je dit wel dan zal de henna sneller van de huid slijten.
- In het algemeen blijft de henna ongeveer 2 weken op de huid en 5-6 weken op de haren.
In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus veel langer in de haartjes zitten. Voordelen:
Geen dagelijkse wenkbrauw make up meer nodigTot 6 weken een mooie wenkbrauwkleurDuurzame, natuurlijke kleuringVervaagt nietVeilig en effectiefGeurloos, geen ammoniak
Het kan voorkomen dat er een Henna allergie optreed, dit gebeurd zelden. Henna is een natuurlijk product, vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Daardoor is het risico op een bepaalde vorm van allergie wel veel lager. Maar gebeurd dit toch, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij zal u een zalf voorschrijven waardoor de irritatie snel zal afnemen.
Kan je met henna slapen?
De kleur van henna – Hennapasta kleurt de huid eerst oranje. Dit is volkomen normaal bij henna die alleen natuurlijke ingrediënten bevat, en geen chemische schadelijke stoffen. Het is belangrijk dat u de henna voor minstens 2 uur ophoudt, liefst nog langer.
U kunt er ook een nachtje mee slapen, voor het allerbeste resultaat. Daarna verwijdert u de henna door ze droog af te krabben, zeker niet met water afwassen! U kunt resten henna er het best afhalen met arganolie of olijfolie en een papieren zakdoekje. In de loop van de volgende 36 à 48 uur verdonkert de tekening naar een donker roodbruin.
Op de handpalm wordt ze donkerder dan op de handrug, dit ligt aan de huideigenschappen die op de verschillende plaatsen van het lichaam anders zijn. Tijdens dit verdonkeringsproces probeert u contact met water te beperken. Wanneer dit toch nodig is, smeert u de hennatekening liefst eerst in met arganolie of olijfolie, en vermijdt u zeep en wrijven op die plaats.
Wat blijft langer zitten henna of verf?
Beauty & Browbar Wenkbrauw verven met henna – Het verven met henna is anders dan verven met normale wenkbrauw verf. De verf blijft langer op de haren zitten (ongeveer 4-5 weken) en omdat niet alleen de haren maar ook de huid mee wordt geverfd lijkt de wenkbrauw voller en komt het model mooier uit.
- Het verschilt per persoon hoe lang de henna verf op de huid blijft zitten (ongeveer 1-2 weken).
- Hoe meer haartjes er zitten hoe langer de verf op de huid blijft zitten.
- Hoe lang de henna op de huid en haartjes blijft zitten kan per persoon en per keer verschillen, dit is namelijk ook afhankelijk van bijvoorbeeld hormonen, veel transpireren en of je een vette huid hebt of niet.
Henna is een natuur product en daarom is het van te voren lastig te zeggen hoe de verf pakt. Zie hieronder hoe je jouw Henna Brows het beste kunt verzorgen. Wij hebben henna in verschillende kleur tinten, van blond tot zwart. Henna is een natuurlijke manier van wenkbrauw verven, er wordt geen waterstofperoxide gebruikt maar het wordt aangemaakt met water.
Allergie voor PPD (Echter hebben we een aantal klanten met een PPD allergie waarbij het verven met henna wel goed gaat. We kunnen dit eerst testen door bijvoorbeeld wat henna aan het brengen op je pols of achter je oor) Wondjes in of rond de wenkbrauw Verbrande huid door de zon Bij recent geplaatste permanente make-up Bij recente chemische peelingen, laserbehandelingen of injectables Bij zwangerschap of borstvoeding (Op zich kan je ook tijdens je zwangerschap of borstvoeding de wenkbrauwen verven met henna alleen het risico bestaat dat het minder of anders pakt i.v.m. hormonen. En als er een allergie optreed kan je minder makkelijk antibiotica gebruiken)
Nazorg in de eerste 24 uur na je behandeling:
Maak de wenkbrauwen niet nat Ga niet in de sauna of zwemmen Niet sporten (i.v.m. transpireren) Gebruik geen wenkbrauw styling producten / make-up Geen gezichtsbehandelingen
Het is aan te raden van te voren de wenkbrauwen te scrubben en na de behandeling zo weinig mogelijk met de wenkbrauwen te doen. Breng geen olie of crème op de wenkbrauwen aan en reinig de huid alleen rondom de wenkbrauw, kortom wees er zo zuinig mogelijk op! : Beauty & Browbar Wenkbrauw verven met henna –
Waarom citroen bij henna?
DIY Hoe maak je een henna haarmasker? – 20+ tips voor recepten! (Blog 1 van 3) Hoe maak je een haarmasker met henna Heb jij weleens geprobeerd je haren te behandelen met henna? Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet! Je maakt een haarmasker met henna al met 3 ingrediënten. En alles is plantaardig! Hennapoeder komt van fijngemalen blaadjes van de hennastruik en is ook bekend onder de naam ‘mehndi’.
Naast henna gebruik je fruit of kruiden bij het haarmasker. Alles is dus op natuurlijke basis. Dat hennahaarmasker laat je net zo lang in je haar trekken als jij wilt. De voedende bestanddelen in de henna peppen je haar op – en het haar krijgt een kleurtje. Bovendien kost pure henna weinig vergeleken met andere haarverf en is het gemakkelijk verkrijgbaar.
Je kunt zelf thuis aan de slag, want veel gedoe is het niet. Als je alles wat je knoeit meteen opruimt, wordt het ook geen ramp voor jouw huis, haar en kleding. Net als bij andere haarverf. In deze blog vind jij vijf hennahaarmaskers die eigenlijk niet kunnen mislukken.
- Zeker niet als jij mijn filmpje bekijkt en weet hoe dik het papje hoort te zijn.
- Ook vind jij bij de tips meer ideeën om jouw haarmasker naar jouw wens te maken.
- Handig als je niet goed tegen aloë vera of citruszuur kunt.
- Ook vind jij in dit artikel links naar mijn andere blogs, die jou verder kunnen helpen met henna en andere oppeppers voor je hoofdharen.
Denk aan een theespoeling. Een koffiespoeling. Of een hot oil. Alles valt zelf te doen. Vaak heb je de spullen al in huis. Een kwestie van doen dus – dat beter voor jezelf zorgen Lees je mee? Kleuren en voeden van je haren met een hennahaarmasker – Simpel recept! Kijk je mee naar het filmpje voor recept 5 uit deze blog? Ook voor de uiteindelijke dikte van je pap wel handig om te weten.
Een hennahaarmasker maak je zo! Hennapoeder komt van de fijngemalen blaadjes van de hennastruik. Puur natuur dus. De struiken groeien onder meer in Pakistan en de kleuren kunnen per regio en per oogst verschillen. Daarnaast maakt kwaliteit van de plant ook verschil. Je kent henna vast van die ‘tijdelijke handtatoeages’.
Hierbij wordt hennapasta op de hand aangebracht. In allerlei patronen. Na het opdrogen en afspoelen blijft een oranjerode print achter. Dat slijt in de loop der dagen weg. De laatste jaren worden bij verschillende salons ook wenkbrauwen bijgekleurd op basis van henna.
Hoe dan ook, henna wordt al duizenden jaren gebruikt. En zelf gebruik ik hennamaskers al jaren. Vandaar mijn blogs. Hoe breng je henna aan in je haren? Hoe maak jij een haarmasker tot jouw succes? Meer tips vind je in mijn tweede blog Henna heeft voedende en kleurende bestanddelen. Het wordt al duizenden jaren gebruikt.
Redenen genoeg voor het gebruiken van henna, zoals
een natuurlijke kleuring een natuurlijke verzorging voorkomen en verhelpen van haarproblemen voorkomen van hoofdhuidproblemen beter voor het milieu zijn met natuurlijke grondstoffen
Vul je het hennapoeder aan met slimme ingrediënten, dan versterk je de kleuring en het voedend aspect zelfs meer. Dit heet synergie. Op naar zacht, soepel haar en hoofdhuid en die prachtige kleur! Henna is de moeite waard, als je je haar op een natuurlijke manier wilt kleuren of wat extra voeding wilt geven.
- Zonder dat je je haar beschadigt.
- Of een blijvend foute kleur in je haar hebt.
- Je wast de henna namelijk met een keer of tien al uit je haren.
- Aan de andere kant kun je juist met henna de kleur van je haren verder verdiepen of veranderen door regelmatig een hennahaarmasker te pakken.
- En laten we duidelijk zijn: haren hebben wekelijks een extra oppepper nodig.
Anders drogen ze uit. Waarom zou je dan anti-henna zijn? Wat doet henna nou bij verschillende haarkleuren? Elk mens is anders, dus verschillen resultaten ook per persoon. Daarnaast kan elke batch henna qua kleur en dekking verschillen. Wat geen ramp hoeft te zijn, want met henna is je haar behoorlijk veilig.
Lichte haren kleuren met henna gemakkelijk bij, meestal richting rood of bruin. Bruin haar kleurt kastanjebruin. Donkerder haar kost meer moeite. Maar afhankelijk van het aantal hennamaskers kleuren ook donkere haren bij. Zwart haar krijgt vaak een roodbruine gloed. Ook witte of grijze haren hebben verschillende maskers nodig, maar kleuren goed bij de rest van het haar. De kleuring van henna op grijs en wit geeft een speels effect aan het kapsel.
Haarmasker met henna van Jacob Hooy Kies ingrediënten naar jouw zin en budget. Vraag advies in de winkel. Vraag vooral naar de kleur van hun henna. Gebruik oude spullen. Draag oude spullen. En ruim alles wat je morst meteen goed op. Henna en fruitzuren kunnen sommige materialen aantasten.
Dat zou zonde zijn. Zelf gebruik ik een kunststof bakje en kunststof lepeltje. Of ik pak glaswerk. Sluit het potje af (met een deksel en/of plastic folie) en laat de henna op een warme plek – zonnige plek, vensterbank of verwarming – staan. Geef de kleuring een paar uur de tijd. De henna is normaal groen en wordt door de citroen gestimuleerd om kleurstoffen vrij te geven.
Na een paar uur warm wegzetten, zul je zien dat de henna bruinig van kleur wordt. Dan gaat het samenspel goed. De henna heeft de beste resultaten op schoon haar. Als de henna staat te trekken, kun je in de tussentijd je haren goed wassen. Was alle vuildeeltjes er goed uit.
Afsluitbaar bakje Lepel Handschoenen eventueel (wegwerp of huishoud) Huishoudfolie (aluminium of plastic) Oude handdoek (eventueel) Kleding dat vies mag worden (eventueel) Haarföhn (eventueel) Haarklemmen (eventueel)
Het meest simpele hennahaarmasker bestaat uit hennapoeder en citroensap. Het sap laat de kleurdeeltjes in de henna vrijkomen. Met deze menging krijg jij de kleur van de henna alleen. Weet dus zeker of je een oranjerode henna in handen hebt, een rode, een bruinrode of een donkerrode.
2 volle theelepels henna 1 halve citroen 1 theelepel aloë vera gel (eventueel) 2 theelepels kokosolie
Pers wat citroen uit. Lepel wat citroensap over de henna. Roer goed door. Heb je droge delen? Doe er dan steeds meer citroensap bij tot het mengsel een gladde, dikke substantie is geworden. Heb je te weinig citroensap? Voeg dan wat water bij. Zet de henna afgedekt op een warme plek in huis.
Is de henna al verkleurd van groen naar bruin? Laat de kokosolie smelten. Roer dat door het haarmasker. Roer voor extra verzorging er een theelepel aloë door. Breng aan in het haar. Verschillende theeën werken goed samen met henna. Een prachtige koperen gloed krijg je door henna te mengen met rooibosthee.
Hoe donkerder de rooibosthee, hoe dieper en warmer gekleurd je haar zal zijn. Vooral oranjerode henna, zoals die van Jacob Hooy kleurt keurig naar roodbruin met rooibos. Je kunt citroen gebruiken in dit recept. Ikzelf laat het weg, omdat mijn hoofdhuid urenlang contact met citroen niet fijn vindt.
Aloë vera gel ca.15 ml of scheut citroen Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Scheut sterke rooibosthee 2 theelepels kokosolie (eventueel) glazen potje
Gebruik een zakje rooibosthee in kokend water. Laat de rooibosthee kleuren naar een diepe kleur die jij mooi vindt. Laat de thee wat afkoelen. Meng de henna met de aloë vera in een potje. Roer een lepel warme rooibosthee door de henna. Roer en voeg net zo lang thee toe tot je een glad en smeuïg papje hebt.
Draai het potje dicht of dek af en laat de henna op kleur komen. Liefst op een zonnige plek. Door de warmte komen de kleurdeeltjes vrij. Meestal is een uur of twee wachten voldoende om de kleurdeeltjes op gang te krijgen. Het mengsel is dan van groen naar bruin gekleurd. Wil je een diepere kleur? Laat het mengsel dan een uur of 8 staan.
Voeg eventueel kokosolie toe. Roer door en breng aan. Als je een donkerder tint wilt, dan met voorgaande recepten kun je henna mengen met koffie. Het levert een donkerbruine tint op. Hoe sterker de koffie, hoe donkerder het resultaat. Ook erg de moeite waard, al kan de geur van een koffiemasker in je haren je misschien tegen gaan staan.
Aloë vera gel 2 volle theelepels of citroen Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Scheut hete espresso of sterke koffie (en eventueel koffiedik) Kokosolie of olijfolie (eventueel)
Zet een kop espresso en doe dat bij de henna en de aloë. Roer tot een glad papje ontstaat. Laat het op kleur komen door het afgesloten potje minimaal een uur weg te zetten. Op kamertemperatuur of in de vensterbank is prima. Roer door. Voeg eventueel olie door als extra conditioner.
Aloë vera gel 2 theelepels Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) 1 Theelepel pure cacao Kokosolie of olijfolie (eventeel) Scheut heet water net van de kook af
Meng alles met het warme water tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi donkerbruin. Laat het masker een paar uur trekken, voordat je het in je haren doet. Een diepe, donkerbruine tint, neigend naar bruinzwart, krijg je door zwarte thee te gebruiken.
Aloë vera gel 2 theelepels Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Kokosolie of olijfolie (eventeel) Sterke zwarte thee net van de kook af
Meng alles met het hete water tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi donkerbruin. Laat het een paar uur verder kleuren. Doe het masker in je haren. Een warme, rode haarkleur krijg je door hibiscusthee te gebruiken of hibiscuspoeder.
Aloë vera gel 2 theelepels of roze grapefruitsap Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Kokosolie of olijfolie (eventeel) Sterke hibiscusthee net van de kook af
Meng alles met het hete water tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi donker. Laat het een paar uur verder kleuren. Doe het masker in je haren. Een diepe, donkerrode haarverf, krijg je door rode wijn te gebruiken. Ideaal als je een levendige rode kleur wilt hebben met henna. Ook grijze en witte haren kunnen wat roder uitvallen.
evt Aloë vera gel 2 theelepels of citrussap Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Kokosolie of olijfolie (eventeel) Heet water net van de kook af Scheut rode wijn
Meng de henna met het hete water tot een glad papje. Voeg de rode wijn toe en eventueel aloë vera gel of citrussap. Roer door en sluit af. Hoe langer (tot 24 uur) je het mengsel laat kleuren, hoe roder het resultaat na het inbrengen zal zijn. Laat het een paar uur verder kleuren.
Aloë vera gel 2 theelepels Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Kokosolie of olijfolie (eventeel) Sterke rooibosthee of zwarte thee net van de kook af 2 druppels Salie essentiële olie
Meng alles met het hete water tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi donkerbruin. Laat het een paar uur verder kleuren. Doe het masker in je haren. Kijk eens mee met de stappen in de blog op Een diepe rode tint krijg je door rode bietensap of rode koolsap te gebruiken.
Aloë vera gel 2 theelepels of citrus (eventueel) Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Kokosolie of olijfolie (eventeel) Groentenat net van de kook af
Meng alles (behalve de olie, dat mag vlak voor het aanbrengen) tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi donkerbruin. Laat het een paar uur verder kleuren. Doe het masker in je haren. Een klassiek Indiaas recept met henna is het mengen met lauwwarme melk.
Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Volle melk op kamertemperatuur Kokosolie of olijfolie (eventeel)
Meng hennapoeder met melk tot een glad papje en sluit af. In circa een uur tijd kleurt het mengsel mooi bruin. Laat het een paar uur verder kleuren. Doe jouw keus aan conditioner erbij, zoals kokosolie. Doe het masker in je haren. Kun je niet goed tegen fruitzuren? Ook niet tegen aloë vera? Of je waardeert natuurazijn en appelazijn gewoon vanwege de goede eigenschappen? Een scheut natuurazijn of appelazijn brengt de henna ook aan het ‘bloemen’.
Henna 2 volle theelepels (bij haar tot op de schouders) Scheut natuurazijn of appelazijn Heet water Haarconditioner
Meng hennapoeder met heet water tot een glad papje. Voeg een scheut azijn toe. Sluit af en laat de kleuring op gang komen in 1 uur tot 24 uur afhankelijk van de kleur die jij wilt. Doe jouw keus aan conditioner erbij, zoals kokosolie. Doe het masker in je haren.
Twijfel je door voorgaande kleuringen of eerdere allergische reacties aan jouw ingrediënten? Vraag jouw kapster advies. En test vooral een haarlok eerst uit, voordat je een volledige pakking neemt. Deze haarmaskers kosten mij per keer minder dan een euro. Daar kan een kapper niet tegenop! Pak het voordeligste merk aloë vera gel. Gel is in dit geval gel. Pak wel een tube die je van plan bent ook te gebruiken ter verzorging van je lijf. Liever verse aloë vera? Snijd een stukje van een vers blad af. Schil het blad en stamp het binnenste, de gel, tot een vloeibare emulsie. Elk merk kokosolie is geschikt voor je haar. De kokosolie kan vlak voordat je het hennamasker aanbrengt door het mengsel heen. Kokosolie mag meteen bij de mengsels als je haast hebt. Maar het kan de kleuring van de henna tegengaan. In plaats van kokosolie kun je kiezen voor elke andere olie naar jouw zin. Denk aan olijfolie, amandelolie, jojoba-olie, etc. Het mooie van natuurlijke alternatieven is, dat je kunt spelen met dit recept. Wel of niet extra olie, of meer sap, of geen aloë, of toch wat extra henna. Probeer het gewoon uit! Maak een masker op maat. In plaats van citroen kun je ook grapefruit gebruiken. Vooral roze grapefruit kan de kleuring van de henna verder beïnvloeden richting roder haar. Ook ander citrusfruit kan goed werken. Denk aan sinaasappel, bijvoorbeeld. Zeker daar sinaasappelen fruitsuikers bevatten, kan dit een mooie diepe kleur op gang brengen. Een schep suiker door het hennamengsel kan een diepere kleuring op gang brengen. In plaats van aloë vera kun je kiezen voor een andere sap of gel dat zure eigenschappen heeft. Ook bietensap kan de kleuring van het hennamasker beïnvloeden. Genoeg uit te proberen dus als je durft. Melk, yoghurt of karnemelk kunnen ook gebruikt worden in plaats van citroen of aloë. Baden in melk deed Cleopatra immers niet zo maar. Wil je een intensief verzorgende masker, dan kun je meer (kokos)olie bij het mengsel doen, voordat je het in je haar aanbrengt. Doe 1 of 2 eetlepels van je (natuurlijke) haarconditioner bij het masker, vlak voor je het gaat aanbrengen. Kun je niet tegen fruitzuren? Alleen warm water of warme thee brengt ook de kleuring van de henna op gang, al kan het hennamasker misschien iets minder diep van kleur zijn. Kies een conditioner naar smaak vlak voor het aanbrengen. Probeer uit wat voor jou werkt en wat niet.
Weet jij, dat je je haar tussendoor kunt oppeppen door het te spoelen met koffie of thee? Hoe dat gaat, lees je op Een intensief verzorgende hot oil treatment voor je haren kun je ook zelf maken. Weet jij dat koffie en kokosolie elkaars werking versterken? Maak deze eens! Kleuren met pure henna is basic, goedkoop en je hebt geen chemische rommel op je huid – je grootste orgaan, Liefde zit in het ha(a)r(t! It Works! Hair Skin Nails helpt huid, haar en nagels van binnenuit verder Haren kunnen in behoorlijk slechte staat verkeren. Afhankelijk van drukte, voeding en stress kun je soms niet de juiste verzorging vinden. Weet jij dat jij je haarresultaten kunt verbeteren door de juiste voedingsstoffen te gebruiken? Weet jij dat jij hiertoe de It Works supplementen- en huidverzorgingslijn bij Vera vindt? Weet jij dat ons assortiment op plantaardige basis is en bijna iedereen al snel verschil merkt? Wij kennen prachtige resultaten met onze vegan Hair Skin Nails.
Dit supplement ondersteunt overigens niet alleen je haren, maar ook je huid en nagels. Lees meer op Daarnaast zou je echt een kijkje moeten nemen bij onze CollagenWorks. Ook dit product kan jouw collageen op een fijne manier aanvullen. Dit supplement bevat 5 typen collageen, en werkt hiermee anders dan de HSN.
Het It Works assortiment kun jij als loyal customer tegen meer dan 40% korting bestellen. We leveren in meer dan 20 landen van Canada tot Nieuw-Zeeland, waaronder Nederland, België en Zweden. Naar de webwinkel voor meer info? Klik op Betere huid, haar en nagels? Combineer het met 1 supplement, de CollagenWorks Als het gaat om volop in het leven staan, Als het gaat om goed zijn voor jezelf en jouw naasten Als het gaat om het verbeteren van jouw immuunsysteem, kun je eigenlijk niet anders dan die betere leefstijl in.
En dat kan best snel met de tips in deze nieuwsbrief op, Profiteer van het gratis e-boek dat jij cadeau kunt krijgen bij aanmelding voor de nieuwsbrief. Vera is blogger, auteur en onafhankelijk distributeur bij It Works! International. It Works werkt in meer dan 20 landen met een haast holistisch assortiment.
De ingrediënten hebben een synergetisch effect en kunnen ook bij jou jouw resultaten versnellen. De resultaten zijn persoonsgebonden: elk lijf en elke leefstijl is anders. Toch ligt het slagingspercentage hoog! Welk masker zet jij op? Alles draait om perspectief De informatie op Vera’s Lifestyle Wereld wordt naar beste weten samengesteld. Kijk zelf wat voor jou het beste werkt. Lees mijn eens. Dan snap je beter wat ik bedoel. Heb je vragen over het It Works assortiment? Leg contact via Meer blogs, filmpjes, ebooks en gezondere recepten vind jij op Tijd terugdraaien en blijvend beter : DIY Hoe maak je een henna haarmasker? – 20+ tips voor recepten! (Blog 1 van 3)
Is henna afwasbaar?
Afwasbare versiering – Hennaversieringen zijn zeer gedetailleerd en verfijnd en kun je als een soort afwasbare tatoeage betitelen. Om die aan te brengen heb je een henna-pasta nodig om de versieringen mee te tekenen, een henna-applicator om de pasta mee aan te brengen en henna-fix voor de nabehandeling van de versiering en om ervoor te zorgen dat de kleur mooi is en blijft.
Is henna goed voor je huid?
Is Henna gevaarlijk? – Zoals je nu hebt kunnen lezen is Henna een natuurproduct dat al duizenden jaren in gebruik is onder verschillende bevolkingen. Hand of Fatima is naast een hennabedrijf ook een webshop dat onder Eigen Merknaam hennapoeder importeert en verkoopt.
- Dat betekent dat de hennapoeder die door onze Henna Artieste wordt gebruikt geheel biologisch is geteeld.
- Ook de hennapasta wordt door haar zelf klaargemaakt met puur natuurlijke ingredinten.
- Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.
- Natuurlijke henna is dus volkomen veilig en zelfs goed voor de huid.
MAAR, helaas zijn er ook henna producenten en personen die de gezondheid niet zo nauw nemen en chemische middelen toevoegen aan natuurlijke henna. Meestal is dit in de vorm van stoffen als PPD (paraphenylenediamine), benzine en thinner. Deze chemische middelen worden toegevoegd om henna zwart te laten kleuren op de huid i.p.v.
- Natuurlijk roodbruin.
- Op deze manier wordt een zogenaamde “henna tattoo” of “henna tatoeage” aangebracht.
- Deze chemische rotzooi wordt vaak “zwarte henna” of “black henna” genoemd om het onschuldig te doen overkomen.
- Maar helaas leidt dit tot ernstige gezondheidsrisico’s en kan het zelfs levensgevaarlijk zijn.
Zwarte henna is dus NOOIT natuurlijk. Om verwarring te voorkomen gebruiken wij dus ook niet het woord “henna tattoo” of “henna tatoeage”, omdat die woorden een zwarte kleur suggereren.